Lekovi u gepeku

PRIJEPOLjE – Veterinarska ambulanta u Prijepolju ostala je bez svojih prostorija. Zaposleni strepe za njenu sudbinu, a stočari gde će i kako dobijati uverenja o zdravstvenom stanju stoke i “pasoše” za promet.

– Ostali smo na ulici, jer je promenjen ključ na ulazu u ambulantu. Lekovi za stoku i kontejner sa semenom za veštačku oplodnju krava su u automobilu, na suncu. U ambulanti je ostao kompjuter sa bazom podataka – kaže veterinarski tehničar Zoran Despotović, navodeći da se zaputio i Beograd da traži pravdu.

Ambulanta u Prijepolju radi u sastavu Veterinarske stanice “Priboj”, za koju je zimus raskinut ugovor o privatizaciji, pa je 70 odsto kapitala preneto u vlasništvo Akcijskog fonda Srbije.
Prostorije u kojima je nekoliko decenija ambulanta vlasništvo su prijepoljskog “Poljoprodukta”. Veterinari su ih renovirali prošle godine, ali su nedavno date “pod kiriju” veterinaru Mevludinu Strujiću, vlasniku ambulante iz Priboja. 

UGOVOR O ZAKUPU
– Bivši vlasnik nije na vreme obnovio ugovor o zakupu, niti je plaćao kiriju – rekao je zastupnik akcijskog kapitala, veterinar Predrag Puzović, zaposlen u prijepoljskoj ambulanti. – Novi zakupac je privremeno dao ključeve, dok se ne useli, pa izdajemo uverenja. Ne znam kako će se rešiti ovaj slučaj, da li će neko drugi preuzeti dosadašnje obaveze ambulante. VS “Priboj” je u velikim teškoćama – kasne plate, dugovi dobavljačima su dva miliona dinara, stižu tužbe…

Komentariši