Brže do Crne Gore

Brže do Crne Gore

 

Posle jednogodišnjih svakodnevnih i višečasovnih zastoja, normalizovan je saobraćaj u oba pravca na magistralnom putu M 21 u Gostunu ispred granice sa Crnom Gorom. Sanaciju i proširenje tri tunela finansirali su Putevi Srbije.

Na magistralnom putu M 21 u Gostunu ispred granice sa Crnom Gorom, završena je sanacija i proširenje tunela za koje je Javno preduzeće "Putevi Srbije" izdvojilo 88 miliona dinara.

Magistralni put M 21 u Gostunu

Posle jednogodišnjih gotovo svakodnevnih obustava, na ovoj deonici saobraćaj je sada normalizovan i bez zastoja. Sa završetkom radova na sanaciji tri uzastopna tunela u međugraničnom pojasu između Srbije i Crne Gore, rešen je problem višečasovne obustave saobraćaja.

Zbog posebnih geoloških uslova, sanacija je trajala nešto duže nego što je uobičajeno i  zahtevala je specifične uslove rada.

Suada Šantić, rukovodilac radova u AD "Putevi" Užice, kaže da su iskopi, zbog bezbednosti radnika, rađeni isključivo mašinski, bez upotrebe eksploziva.

Da bi ovi radovi bili kompletirani, preostalo je da se urade tri galerije koje štite od  eventualnih odrona i snežnih lavina, a potom i novi sloj asfalta kroz tunele.

Uskoro počinje i planirana tromesečna popravka kolovoza između Brodareva i Gostuna, tokom koje, po rečima nadležnih, neće biti obustave saobraćaja.

Time će biti završena modernizacija te magistrale ka Crnoj Gori dnevno prosečno prođe 3.200,a u letnjoj sezoni i više od deset hiljada vozila.

Leave a Reply