Buducnost dovodi Selma Kurbegovic

Selmo Kurbegović, rođen 13. januara 1985, u Priboju, iz Brodareva nameće se kao prvo pojačanje Budućnosti. Momak koji igra ofanzivno, po lijevoj strani, a po potrebi i iza špica, trenirao je nekoliko dana sa „plavima“ u Beranama. Prekjuče je odigrao utakmicu protiv Jedinstva B i posve se svidio treneru Radisavu Dragićeviću. Sad je na upravi da dogovori detalje ugovora.

,

– Radi se o jako interesantnom igračubrzom i prodornom po boku. Igra prema naprijed i mislim da bi bio odlična zamjena za Kojaševića – kazao nam je u nedelju Radisav Dragićević, trener Budućnosti.

Kurbegović je karijeru gradio u Holandiji, prvo u amaterskom klubu po imenu Kvik Bojs, a potom i u FC Ajndhovenu i Telstaru.

Prethodnih dana vježbao je sa „plavima“ u Beranama, nekako inkognito, da ga stručni štab prvo snimi, prije nego što bilo izgovori o njegovim performansama.

Ali, sada kada se i „head coach“ uvjerio da i na treningu, pa i igri, pokazuje jednako dobre stvari kao na „youtube-u, nije problem da se objavi kako bi dobrodošao crnogorskom šampionu.

–  Na toj poziciji nemamo nikakvo rješenje, a sa Kurbegovićem bi riješili taj deficit. Vjerujem da bi sa njim dobili kvalitet više u završnici. Nadam se da će potpisati ugovor sa nama – poručio je Dragićević.

To je prva zvanična vijest o dolascima, jer se do sada pričalo samo o odlascima. No, za sada u tom smjeru nema nekih naročitih novosti, samo ono što smo nedavno javili. Od transfera Rista Radunovića u Beršot nema ništa, dok Admir Adrović i Dragan Bošković i dalje čekaju na izlaznim vratima, ali ne da se u paketu prodaju u meksički Kruz azul, nego pojedinačno, svako na svoju stranu, u Evropu ili svijet, kako kome ispane.

– Mimo Kurbegovića, o ostalim dolascima razmišljali bi samo ukoliko neko ode. Ima još prostora za promjene u ekipi, jer spisak igrača za dvomeč sa Slakom u sjedište UEFA šaljemo 10. jula – objasnio je kormilar podgoričkog tima.

Je li Radunoviću teško pao neodlazak u Belgiju?

– Jeste, jer se prethodno pozdravio sa svima nama. Imao je ugovor u džepu, ali ne znam što se desilo pa je taj transfer propao. Trenira sa nama, a svi ćemo mu pomoći da to lakše prebrodi – zaključio je Dragićević.

Leave a Reply