Restrikcije vode u Brodarevu

Iako su temperature u Prijepolje poslednjih dana prelazile čak 35 stepeni Celzijusove skale, velike vrućine nisu bitnije uticale na vodosnadbevanje u ovoj sandžačkoj opštini.

 

U JKP „Lim“ kažu da na području grada ne dolazi do većih problema, dok je u Brodarevu problem sa vodosnadbevanjem ublažen restrikcijama kako bi svi meštani ove Mesne zajednice bar po nekoliko sati dnevno imali pijaću vodu.

„Trenutno ne postoje veći problemi pri vodosnadbevanju u gradskoj zoni, izuzev što se na višim kvotama oseti pad pritiska kad potrošnja vode dostigne maksimum. Što se tiče prigradskih naselja i sela, pokušavamo da putem cisterni snadbemo stanovništvo vodom i svakog dana na osnovu odluke opštinskog veća šaljemo cisterne na teren. Nekad se desi da u toku dana imamo po pet do šest intervencija. U Brodarevu postoje veći problemi, jer pitanje vodovoda u ovoj Mesnoj zajednici još uvek nije rešeno, tako da smo uveli restrikcije vode i povremeno dolazi do isključenja vode u pojedinim delovima, da bi građani iole mogli da zadovolje svoje potrebe“-izjavio je direktor JKP „Lim“ Aziz Hadžifejzović.

Iz JKP „Lim“ apeluju na građane da vodu za piće koriste isključivo za te namene, nikako za zalivanje vrtova, jer to predstavlja ključni problem pri vodosnadbevanju.

Komentariši