Zlato na državnom prvenstvu

Zlato na državnom prvenstvu


    .  Decembar, 2012

 

Brodarevo– Kada se naporno radi, rezultati ne izostaju. Primer za to je mladi kyoku šin-kan boric iz Prijepolja, Mirza Đuhić, koji je u Beogradu osvojio prvo mjesto na prvenstvu države.

“Protivnici su bili izuzetno jako, konkurencija je bila veoma teška, ali s obzirom a to da svo vredno radili i održali brojne treninge, uspeo sam da postignem ovo što sam postigao, to je zlato” – rekao je borac kyoku šin-kan karate Mirza Đuhić.

Ovo nije prvi veliki uspeh mladih prijepoljskih boraca. U maju ove godine mladi bokseri su na svjetskom juniorskom prvenstvu u ovoj surovoj disciplini osvojili zlatnu medalju.

“Sve rezultate koje smo do sada zabeležili, postigli smo zahvaljujući sponzorima, koji su nas finansirali. Ja se sada nadam, posle ovog uspeha da će nam lokalna samouprava i Sportski savez Prijepolje finansijski pomoći, jer to je jedini način da idemo dalje” – rekao je trener Borko Brajović.

Ovo je relativno mlad sport, kako u Srbiji tako i u Sandžaku. U Prijepolju je prisutan poslednje dvije godine i borci u ovoj karate disciplini ostvaruju vrhunske rezultate, kako na državnom tako i na svjetskom nivou.

Leave a Reply